Nu doar alimentația copiilor este impoartantă și merită toată atenția, vestimentația lor este la fel de importantă, de la materialele folosite și până la modul în care sunt spălate hăinuțele. Spălarea corectă este primul secret pentru ca îmbrăcămintea copilului să reziste pe o perioadă mai mare și să nu se deterioreze la prima spălare. Fiecare etichetă are un număr de simboluri care informează asupra metodei de spălare și ingrijire a hainelor. Dacă îmbrăcămintea este confecționată din materiale diferite, este cel mai bine să urmați instrucțiunile potrivite pentru cel mai delicat material.
Pielea copiilor este foarte fină și vulnerabilă, mai ales în primele luni de viață, iar sistemul lor imunitar este încă sensibil. Tocmai din acest motiv, este important să speli hainele înainte de prima purtare, deoarece acest lucru ajută la eliminarea oricăror substanțe sau particule de praf care pot irita pielea delicată a copilașului tău sau care îi pot pune în pericol sănătatea.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi înainte de spălare:
1. Citește cu atenție eticheta hainelor înainte de a le spăla. Hăinuțele pentru copii au etichete pe care sunt trecute moduri diferite de îngrijire. Asigură-te că le citești pe toate cu atenție și verifică instrucțiunile legate de temperatura apei la spălare, de modul de spălare – manual sau cu mașina de spălat. Eliminati toate etichetele de pe hainele noi înainte de spălare.
2. Sortează hainele ce trebuiesc spălate. Înainte de a pune hăinuțele în mașina de spălat, sortează-le. Le poți aranja pe culori, colorate și deschise la culoare sau albe, dar le poți sorta și în funcție de temperatura apei la care trebuiesc spălate. Scutecele trebuie de asemenea spălate separat de celelalte haine și la o temperatură mai mare.
3. Folosește detergenți speciali pentru hainele copilului. Trebuie să ții cont de faptul că nu poți folosi același detergent pe care îl utilizezi atunci când speli hainele tale sau ale celorlați membri ai familiei. De aceea, ar trebui să speli mereu obiectele vestimentare ale copilașului tău separat de cele ale membrilor familiei. De asemenea, trebuie să folosești un detergent hipoalergenic, special creat pentru pielea sensibilă a puișorului tău, care nu are atât de mult parfum în compoziție precum detergenții obișnuiți. Astfel, pielea celui mic nu va fi expusă la agenți chimici sau la alte substanțe care îi pot provoca tot felul de iritații sau reacții alergice. Ce ne place, ca adult, că miroase foarte frumos este agresiv pentru un copil. Alegeți produse cu mirosuri cât mai naturale, care nu conțin parfumuri, parabeni, alte substanțe agresive. De asemenea, asigură-te că speli o cantitate corespunzătoare de haine, nu foarte multe într-o singură mașină de spălat, și folosește atâta detergent cât îți este indicat pe etichetă. Ai putea avea nevoie de un produs special pentru îndepărtarea petelor, așa că alege unul special pentru piele sensibilă.